Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Maleisische pittige vis

Een visgerecht voor spicy lovers!

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 0 personen 00:25

Ingrediënten

400 gram visfilet of 600 gram hele vis (Red snapper)
4 stuks rode chili pepers (lombok)
4 kleine of 2 grote sjalotjes
1 stuk citroengras (onderste gedeelte in fijne ringen gesneden)
halve limoen (limoensap)
1/2 tl kurkuma poeder
3 el plantaardige olie
zout en suiker (naar eigen smaak)
1 bananenblad

Bereiding

Vermaal de rode peper, sjalotjes, garnalenpasta, limoengras in een keukenmachine fijn

Verhit een pan en bak hierin de mengsel totdat het heerlijk geurt. Breng het op smaak met zout en suiker. Zet apart

Maak de vis en het bananenblad schoon. Besprenkel de bovenzijde van het bananen blad met een beetje olie. Leg de vis hierop

Bestrijk de vis met deze marinade, vouw het bananenblad dicht. Rooster het onder een hete grill, op de BBQ of in een grillpan in 15 min aan beide kanten gaar.

Serveer de vis met wat limoensap en met een salsa van verse peper en sjalotjes (zie ander recept)

TIPS & VARIATIES: -In plaats van grillen in een bananenblad, kan je de vis ook bakken. Bak de vis totdat het krokant en goudbruin wordt. Serveer het met de sambal -Gebruik in plaats van vis: garnalen of tofu!


Vergelijkbare recepten