Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Thaise sticky kippenvleugels

Authentiek Thais eten is afhankelijk van een zorgvuldige balans tussen zoet, zout, pittig en zuur. De gelaagde smaken van Thais eten zorgen ervoor dat elk gerecht volledig uniek smaakt en zich onderscheidt van gerechten in andere Aziatische keukens. Dit heerlijke Thais kipgerecht is er om je vingers bij af te likken!

Aziatisch Hoofdgerecht 1 - 2 personen 00:25

Ingrediënten

500 gram kippenvleugels
1 bosui, in ringetjes
1 bosje verse koriander (optioneel)
1 tl gedroogde chili
1 tl zout
1 el plantaardige olie
Marinade:
2 el limoensap (halve limoen)
2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC graden.

Maak eerst de marinade: meng alle ingrediënten van de marinade in een kom. Schenk de helft hiervan over in een pannetje en zet de andere helft opzij.

Neem een ovenschaal en vet het in met een dun laagje zonnebloemolie. Leg de kippenvleugels erin en bestrooi ze met zout. Giet de marinade (van de kom) over de kippenvleugeltjes en wrijf de kip goed in de saus. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn en leg de vleugels iets uit elkaar.

Bak de vleugels 10 minuten in de oven. Draai ze daarna om en laat ze nog eens 10 minuten bakken, tot ze gaar zijn.

Verhit ondertussen het pannetje met de rest van de marinade. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes inkoken tot de saus een mooie dikte krijgt. Zorg dat het niet te ver inkookt en verbrandt.

Zet de oven op de grillstand en kwast nog wat van de ingekookte sticky saus over de kippenvleugeltjes (bijv. met een bakkwastje of schep het met een lepel voorzichtig over de kip). Leg de Thaise kippenvleugeltjes ongeveer 3-5 minuten onder de hete grill, tot ze mooi bruin en sticky zijn. (Laat ze niet verbranden!)

Leg de kippenvleugels op een bord, bestrooi met de gedroogde chili, koriander en bosui en geniet.

Tips en Variaties: - Gebruik in plaats van kippenvleugels: kipkluifjes, kipdrumsticks, kippenkarbonade of kippenbouten - Voor vegetarische versie: gebruik zoete aardappel, pompoen of koningsoesterzwammen.


Vergelijkbare recepten