karedok saus 400gr
35137
Karedok saus 400gr RATU CULINAIR
Karedok is een fris-knapperige salade van rauwe verse groenten, een specialiteit van Sunda op West Java. Een ideaal gerecht voor zomerse zonnige dagen! Een smakelijk combinatie van groenten voor karedok wordt gevormd door komkommer, kousenband (of sperzieboontjes) witte en/of groene kool, taugé en stukjes aubergine. Nadat de groenten grondig gewassen zijn wordt de lauwwarme karedoksaus over de groenten gegoten en daarna met de groenten vermengd. De karedoksaus onderscheidt zich vooral van andere pindasauzen voor groenten door het kenmerkende accent van kencur (gemberachtige wortelstok), een onmisbaar ingrediënt. De karedok wordt bestrooid met emping (kroepoek van de melinjopit) en hele of halve gebrande pinda’s opgediend. Ook karedok is net zoals veel andere Indonesische salades geliefd bij vegetariërs.
Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus raden wij 80 ml water op 100 gram basismengsel aan. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.
Voordelen van WNH
Voedingswaarden per x gram
Ingrediënten
Naam Fabrikant
Merk Chinees
Product naam Cantonees
Allergie waarschuwing
Land van Herkomst
Kunstmatige toevoegingen
Bereidingsmethode
Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus raden wij 80 ml water op 100 gram basismengsel aan. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.