katsuobushi 20gr
15476
Katsuobushi 20gr
Japanse gedroogde tonijn schaafsels. Ook bekend als bonito flakes. Katsuobushi wordt vaak samen kelp of kombu gebruikt als hoofdingrediënten om dashi te maken. Dashi is de basis in de Japanse keuken om soepen en sauzen te bereiden.
Direct te gebruiken als toppings over gerechten, zoals takoyaki (Japanse poffertjes), okonomiyaki (pannenkoek) of bij noedel gerechten. Kook voor de dashi bouillon de vlokken samen mee met een stukje kelp of kombu.
Voordelen van WNH
Voedingswaarden per x gram
per 100 g energie 1416 KJ/ 228 kcal vetten 1 g waarvan verzadigd vet 1 g koolhydraten 0 g waarvan suiker 0 g eiwitten 82 g zout 0.5 g
Ingrediënten
gestreepte tonijn
Naam Fabrikant
Merk Chinees
Product naam Cantonees
Allergie waarschuwing
Land van Herkomst
Kunstmatige toevoegingen
Bereidingsmethode
Direct te gebruiken als toppings over gerechten, zoals takoyaki (Japanse poffertjes), okonomiyaki (pannenkoek) of bij noedel gerechten. Kook voor de dashi bouillon de vlokken samen mee met een stukje kelp of kombu.