surinaamse petjel sauce 400gr
30529
Surinaamse petjel sauce 400gr RATU CULINAIR
Petjelsaus is een scherpe pindasaus voor over de petjel, een Javaans Surinaamse salade van geblancheerde kool of kangkung, kousenband en taugé, waarop de variaties eindeloos zijn. Je zou petjel kunnen zien als het pittige zusje van gado gado. De basis van petjelsaus is gemalen pinda met in ieder geval ui, knoflook, chilipeper en kentjoer. Dan trassi voor de umami, limoen voor het zuurtje en ketjap manis en gula djawa voor het zoet.
Maak de petjel saus aan met wat water in een pannetje op een zacht vuurtje tot een egale saus. Begin altijd met wat minder dan je nodig denkt te hebben zodat je de saus wat dikker kunt maken als die te dun is geworden. Serveer de afgekoelde saus naast, o
Voordelen van WNH
Voedingswaarden per x gram
Ingrediënten
Naam Fabrikant
Merk Chinees
Product naam Cantonees
Allergie waarschuwing
Land van Herkomst
Kunstmatige toevoegingen
Bereidingsmethode
Maak de petjel saus aan met wat water in een pannetje op een zacht vuurtje tot een egale saus. Begin altijd met wat minder dan je nodig denkt te hebben zodat je de saus wat dikker kunt maken als die te dun is geworden. Serveer de afgekoelde saus naast, o