Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Garnalen in Chinese knoflookbotersaus

Bij een Aziatisch feest hoort standaard ook seafood bij als gerecht. Garnalen, kreeft en krab staan voor levendigheid, maar ook voor blijdschap en voorspoed. Het Cantonese woord voor schaaldier "Ha" klinkt als lachen. Het nieuwe jaar wordt met veel en luid gelach ingeluid!

Aziatisch Hoofdgerecht 1 - 2 personen 00:15

Ingrediënten

300 gr garnalen, gepeld
30 gr boter
2 el plantaardige olie
1 bosui, in fijne ringen gesneden
1 kleine ui, geschild en in stukjes gesneden
Saus:
80 ml water
2 el Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus
1 el Lee Kum Kee Oestersaus
1 tl suiker
½ tl maïzena

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de saus in een kom. Snijd de bosui, ui en maak de garnalen schoon. Zet apart

Verhit 1-2 el plantaardige olie in een pan, voeg de ui en garnalen toe en roerbak tot de garnalen enigszins roze worden.

Voeg de sausmix toe, zet het vuur middelhoog en de roer tot de garnalen gaar zijn.

Voeg de boter toe en meng het tot het een dikke saus wordt.

Haal de pan van het vuur, schep het op een bord of schaal en bestrooi met de bosuitjes voor je het serveert. Serveer het met jasmijnrijst of noedels.


Vergelijkbare recepten