Gebraden Keizer Lotus Kip
Dit recept van Lee Kum Kee heet vertaald uit het Chinees in het Engels Emperor Lotus Roasted Chicken. Saamhorigheid is een overkoepelend thema van de Chinese nieuwjaarsviering. Een hele kip is één van de vele visuele betekenissen van eenheid. Het serveren van een heel stuk vlees symboliseert de hereniging van het hele gezin.
Ingrediënten
Bereiding
Meng de marinade in een kom.
Doe de droge kruiden en de thee in de holte van de kip. Masseer de marinade in de holtes van de kip. Doe de marinade in een grote afsluitbare zak, giet het teveel aan marinade in de holte van de kip, sluit de zak af en zet hem een nacht in de koelkast of laat ten minste een uur marineren.
Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed 5 minuten goed door tot het deeg glad is. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm en zorg ervoor dat er genoeg deeg is om de hele kip te omhullen.
Snijd de harde, puntige uiteinden van de geweekte lotusbladeren af, zodat ze niet door het deeg prikken. Leg 2 lotusbladeren op het uitgerolde deeg. Leg de kip in het midden van de bladeren.
Wikkel de bladeren en vervolgens het deeg strak om de kip, zonder het deeg te perforeren. Gebruik een beetje water om het deeg te verzegelen.
Leg de hele omwikkelde kip op een met bloem bestoven braadslede in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1.5-2 uur.
Snijd een cirkel in het midden van het gekookte deeg en verwijder de deksel van deeg om de kip te onthullen.