Geroerbakte rijstcakes met groenten
Dit recept is voor hartige en geroerbakte rijstcakes (Chineese Nián Gao of Koreaanse Tteok) met verschillende groenten. De rijstcakes, die je hiervoor gebruikt, zijn in zachte of in gedroogde vorm bij Wah Nam Hong verkrijgbaar in plakken (slices) of sticks (ronde buisjes).
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen, de courgette in halve schijfjes en de spinazie in hapklare stukken. Snijd de bosui in fijne ringen en zet apart.
Verhit plantaardige olie in de pan en bak hierin de groenten. Begin met de ui en voeg daarna de courgette toe. Roer goed door. Voeg als de groenten wat zachter worden de rijstcakes toe en bak deze een paar minuten mee, totdat deze ook zachter worden. Schep goed om. Voeg daarna pas de spinazie toe.
Voeg de lichte sojasaus, suiker en bouillonpoeder toe en bak het al roerend tot alles goed is verhit en vermengd. Voeg na enkele minuten de taugé toe en schep om.
Serveer het gerecht warm op een bord, in een schaal of in verschillende kommetjes en garneer het met bosui en sesamzaadjes.
Tips en Variaties: - Mocht je vlees (kip, varkens- f rundvlees) willen toevoegen: snijd het vlees in reepjes, marineer het met zout en witte peper, lichte sojasaus of oestersaus. Bak deze eerst voordat je de groenten bak. - Vervang de groenten met andere ingrediënten naar wens: prei, broccoli, wortel, paddenstoelen, tofu etc. - Voor meer smaak: voeg fijngehakte knoflook en/of gember toe bij stap 2. - Voor een pittige versie: voeg verse of gedroogde peper, chilisaus, chili olie of rode chilipasta (Gochujang) bij stap 3.