Gevulde Aubergines
Heerlijke gevulde aubergines met Lee Kum Kee Spicy Garlic Eggplant Saus. De aubergine absorbeert alle smaken van de pikante knoflooksaus. Dit gerecht kan op zichzelf gegeten worden of met rijst, noedels of pasta. De gesmolten kaas bovenop mengt goed met de pikante knoflook.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de aubergine doormidden en zonder de aubergine te beschadigen en lepel het vruchtvlees in het midden uit en laat ongeveer 1 cm vruchtvlees als schil over. Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine stukjes.
Bak het gehakt een 6 minuten in een pan met olie gaar, voeg de stukjes aubergine, de courgette toe en roerbak tot het zacht is. Voeg tomaat toe en bak nog 3 minuten. Voeg de Lee Kum Kee Spicy Garlic Eggplant Saus toe en roer goed door.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Leg de uitgeholde aubergines op de bakplaat en vul ze met de ingrediënten uit stap 2. Strooi de mozzarella erover. Bak in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 5-8 minuten of tot de kaas goudbruin kleurt.
Bestrooi voor het serveren met vers gesneden bosui en koriander.
Voor vegetariërs: het gehakt kan vervangen worden door vegetarisch gehakt, paddenstoelen, tofu of door pijnboompitten.