Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Javaanse bami

Javaanse bami is van zichzelf wat zoeter dan andere soorten noedelgerechten. Maar je kunt het een beetje spicy maken door (extra hete) sambal badjak te gebruiken in het gerecht.

Aziatisch Hoofdgerecht 4 - 4 personen 00:15

Ingrediënten

1 ui, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 wortel, julienne gesneden
200gr Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
4 takjes selderij, kleingesneden

Bereiding

Stap 1 Snij alles voor en kook de mie volgens de verpakking. Laat de mie in een vergiet uitlekken.

Stap 2 Verwarm de olie in een wok en wok de ui en de knoflook, totdat deze aromatische wordt. Voeg daarna de andere groenten erbij en wok deze totdat ze zacht zijn.

Stap 3 Voeg de mie toe en bak het omscheppend in de wok op middelhoog vuur. Schep alles goed om tot alles goed is gebakken.

Stap 4 Breng het gerecht op smaak met de ketjap, sambal en suiker of ketjap manis. Roer goed door, proef de mie en voeg desgewenst nog extra ketjap of sambal bij. Serveer direct.

TIPS & VARIATIES Garneer de bami met gebakken uitjes en (zoet-zure) komkommerschijfjes. Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals prei, rode of groene paprika of andere Chinese groenten. Kook een stukje laos en 2 salamblaadjes mee met de mie, deze haal je op de laatst eruit. Het wordt verder niet meer in het gerecht gebruikt. Varieer met kip, varkensvlees, rundvlees of tofu (snij deze eerst in blokjes) en door deze kort naar eigen smaak te marineren. Wok de kip, het vlees of de vleesvervanger eerst gaar, leg apart en voeg deze bij stap 4 bij. Voeg voor extra smaak ½ tot 1 el oestersaus bij.


Vergelijkbare recepten