Kip in bamboeblad
Serveer kip eens iets anders. Bijvoorbeeld door de kip te omwikkelen met bamboeblad. Hieronder lees je het recept voor dit smakelijke gerecht.
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1 Marineer de in stukken gesneden kip in een kom met de lichte sojasaus, een snufje witte peper en zout en suiker naar eigen smaak. Voeg eventueel een scheutje Shaoxing wijn toe. Zet de kip voor 20 minuten in de koelkast.
Stap 2 Week de bamboebladeren voor 15 minuten in koud water. Laat de bladeren goed uitlekken en dep de bladeren met een theedoek of met keukenpapier droog.
Stap 3 Scheur de bladeren langs de harde nerf doormidden en trek ook de harde nerf van het blad af. Nu heb je 2 helften van bladeren. Maak een losse knoop met een half blad en steek een stukje van het breedste uiteinde van het blad terug over de knoop en steek deze door, zodat er een pakketje ontstaat. Leg hier een stukje kip in. Herhaal dit met de andere bladeren en kip.
Stap 4 Verhit olie in een koekenpan en bak de kippakketjes op midden hoog vuur aan beiden kanten, totdat de kip gaar is. Let op dat je de bladeren niet verbrand bij het bakken. Schep de kippakketjes uit de wok, laat het uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
TIPS & VARIATIES Gebruik in plaats van bamboebladeren, verse pandanbladeren. Hiermee maak je een Thaise variant van dit gerecht. Voeg 1/2 eetlepel oestersaus, fijngehakte knoflook en/of geraspte gember toe aan de marinade van de kip voor extra smaak.