Gratis verzending vanaf €35,00

Laksa (simpel recept)

Er zijn ontzettend veel variaties op dit gerecht, maar in het algemeen zijn er 2 hoofdsoorten van laksa: assam laksa en curry laksa. De soep van de eerste is zuur, gemaakt van tamarindepasta en voornamelijk op basis van vis, terwijl de laatste het meest bekend is in het Westen met een bouillon op basis van een curry met kokosmelk en gevuld met zeevruchten en soms kip.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 2 personen 00:45

Ingrediënten

3 eetlepels plantaardig olie
1 citroengras, hak het steeltje fijn, bewaar de steel
8 taupok (gebakken tofu), gehalveerd
zout
100gr taugé
6 garnalen, schoongemaakt
visballen of viscakes (optioneel), in grove stukken of dunne plakjes gesneden
2 gekookte eieren (optioneel)
verse koriander (optioneel)

Bereiding

Stap 1 Voeg in een soeppan de olie toe, verhit deze en bak de instant currypasta tot deze aromatisch wordt. Voeg de kippenbouillon, water, citroengras toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager om te laten sudderen. Voeg de kokosmelk toe en maak de soep af door zout naar eigen smaak toe te voegen. Houd de soep zachtjes aan de kook.

Stap 2 Kook ondertussen de noedels volgens de instructies van de verpakking gaar. Giet het water af en verdeel de noedels in 2 kommen.

Stap 3 Garneer de noedels met de garnalen, wat stukjes viskoek en de gehalveerde eieren. Giet met een soeplepel de hete soep met enkele stukjes tofu over de noedels. Serveer direct (met een paar takjes verse koriander). In een mum van tijd heb je jouw eigen laksa op tafel! Eet smakelijk!


Vergelijkbare recepten