Maleisische Char Kuay Teow
Char kway teow (een heerlijke Maleisische rijstnoedel gerecht met garnalen) is één van de bekendste gerechten in Zuidoost-Azië. Het is een super populair hawker food/street food in Maleisië, Indonesië en Singapore. Het is moeilijk om iemand te vinden die het gerecht niet lekker gaat vinden. Maak deze Char kway teow in je eigen keuken met deze gemakkelijk te volgen stappen/instructies. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Zet een pan op met ruim water en kook hierin de rijstnoedels volgens verpakking al dente. Spoel het af met koud water en besprenkel het met een beetje plantaardige olie. Zet apart.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de gember, knoflook en sjalotjes totdat het heerlijk geurt.
Voeg dan de garnalen toe en roer goed door. Als ze iets rozig worden, voeg je de rijstnoedels toe. Schep goed, maar voorzichtig door.
Voeg de bosui (of lookstelen / knoflookbieslook) toe. Roer goed door. Voeg indien gewenst een gekluts eitje toe.
Voeg de sauzen (naar eigen smaak) toe, roer goed om en maak het gerecht af door de taugé toe te voegen.
Ook lekker met stukjes kip, tofu, zeevruchten (kokkels) en/of Chinees gedroogde worstjes