Maleisische Cucur Udang
Cucur Udang is een echte Maleisiche streetfood. Lekker als tussendoortje of als voorgerecht!
Ingrediënten
Bereiding
Meng de tarwebloem met bakpoeder, ei en water in een kom. Voeg zout en kurkuma toe. Mix het met een garde totdat het een niet te dikke beslag wordt.
Verhit een pan met olie.
Voeg de stukjes taugé en bosui (knoflookbieslook of lookstelen) toe bij het beslag en roer goed door.
Neem een roestvrijstalen soeplepel of een grote opscheplepel en verhit deze in de olie. Giet de olie van de soeplepel, maar laat nog een klein beetje over in de lepel.
Schep met een ander lepel wat beslag in de hete soeplepel en verspreid het beslag een beetje over de lepel. Leg in het koekje een garnaal (met schil naar boven) en bak het koekje totdat het van de soeplepel af komt. Giet er wat hete olie overheen en bak het aan beide kanten goudbruin. Haal de Cucur Udang met een schuimspaan uit de olie en laat het goed uitlekken op een stukje keukenpapier.
Herhaal dit met het overgebleven beslag. Er kunnen meerdere koekjes tegelijkertijd gebakken worden.
Serveer direct met de Maleisische chili saus van Lingham's