Maleisische Groenten Schotel
Dit Maleisische gerecht is het tweede recept van de Maleisische online campagne Flavours of Malaysia! De Maleisische Groente Curry is een heerlijk groentegerecht bereid met droge en verse kruiden gestoofd in kokosmelk.
Ingrediënten
Bereiding
Om te beginnen met het maken van het Maleisische Groente Curry gerecht is het belangrijk dat je eerst de Maleisische currypasta bereidt.
Om de currypasta te maken, combineer je alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine of blender. Mix het tot een gladde pasta. De pasta wordt niet superfijn, maar vrij grof door de vezels van het citroengras.
Verhit een eetlepel olie in een pan of wok. Voeg de gesneden lente-uitjes toe en fruit ze tot ze lichtbruin van kleur worden en heerlijk geuren.
Voeg de Maleisische currypasta toe en roer tot je de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens alle groenten en aardappelen toe en roer rustig een minuut door. Laat het paar minuten op middelhoog vuur stoven.
Voeg tot slot de kokosmelk, kerrieblaadjes en water toe. Laat de curry nog ongeveer 3 minuten goed koken.
Proef of de curry naar smaak is en voeg indien nodig nog zout toe. Zet het vuur uit en serveer de Maleisische groente curry met hete gestoomde rijst.
Variaties en opties:-Gebruik extra smaakmakers bij het maken van de currypasta: gebruik verse galangal, gedroogde rode peper en of kemerinoten (=candle nut of andere noten) -Voeg een kaneelstokje, kruidnagel en steranijs bij het aanfruiten van de currypasta toe -Voeg 1-2 el Maleisische kerriepoedermix bij het aanfruiten van de currypasta -Gebruik kokos crème (santen) in plaats van kokosmelk voor een dikkere curry