Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Maleisische Groenten Schotel

Dit Maleisische gerecht is het tweede recept van de Maleisische online campagne Flavours of Malaysia! De Maleisische Groente Curry is een heerlijk groentegerecht bereid met droge en verse kruiden gestoofd in kokosmelk.

Aziatisch Hoofdgerecht 4 - 0 personen 00:30

Ingrediënten

Ingrediënten voor Maleisische currypasta:
3 kleine sjalotten of 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
1 stukje gember (10 gram), grof gehakt
5 teentjes knoflook, gepeld
3-6 (of meer) rode rawit chili peppers (Birds Eye Chilli)
1 stengel citroengras, zachte gedeelte fijngehakt
_____
Andere ingrediënten:
2 stengels bosui, witte en groene gedeelte fijngehakt
1 grote ui, in blokjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden of 1 blik tomaten blokjes/stukjes
1 aardappel, gekookt en in blokjes gesneden
1 wortel, in blokjes of plakjes
1 blikje kikkererwten, schoongespoeld en uitgelekt
1 courgette, in halve maantjes gesneden
100 ml water
5 kerrieblaadjes (optioneel)
1 el plantaardige olie
1 bosje verse koriander (optioneel)

Bereiding

Om te beginnen met het maken van het Maleisische Groente Curry gerecht is het belangrijk dat je eerst de Maleisische currypasta bereidt.

Om de currypasta te maken, combineer je alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine of blender. Mix het tot een gladde pasta. De pasta wordt niet superfijn, maar vrij grof door de vezels van het citroengras.

Verhit een eetlepel olie in een pan of wok. Voeg de gesneden lente-uitjes toe en fruit ze tot ze lichtbruin van kleur worden en heerlijk geuren.

Voeg de Maleisische currypasta toe en roer tot je de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens alle groenten en aardappelen toe en roer rustig een minuut door. Laat het paar minuten op middelhoog vuur stoven.

Voeg tot slot de kokosmelk, kerrieblaadjes en water toe. Laat de curry nog ongeveer 3 minuten goed koken.

Proef of de curry naar smaak is en voeg indien nodig nog zout toe. Zet het vuur uit en serveer de Maleisische groente curry met hete gestoomde rijst.

Variaties en opties:-Gebruik extra smaakmakers bij het maken van de currypasta: gebruik verse galangal, gedroogde rode peper en of kemerinoten (=candle nut of andere noten) -Voeg een kaneelstokje, kruidnagel en steranijs bij het aanfruiten van de currypasta toe -Voeg 1-2 el Maleisische kerriepoedermix bij het aanfruiten van de currypasta -Gebruik kokos crème (santen) in plaats van kokosmelk voor een dikkere curry


Vergelijkbare recepten