Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Maleisische Kip Rendang met Adabi kruidenmix

Heerlijke gestoofde kipschotel

Aziatisch Hoofdgerecht 4 - 0 personen 00:35

Ingrediënten

1,5 kilo kippenpoten/hele kip of 1 kilo kippendijfilet
1 stuk gember (fijngesneden of geraspt)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 stuks kleine of 1 grote sjalotjes
2 stukjes galangal (laos)
3-6 blaadjes limoenblad (lime leaves)
1 stuk citroengras

Bereiding

Vijzel de gesneden sjalotten of ui, knoflook en gember, totdat de geuren vrijkomen.

Snijd de kip in hapklare stukken en leg apart.

Meng de rendang poeder met 200 ml water in een kom en meng de kokosmelk met 250 ml water in een grotere kom.

Verhit 1 el olie in een braadpan en bak eerst de sjalotten, knoflook en gember aan. Voeg vervolgens de kruidenmengsel, citroengrasstengel (plet de dikke gedeelte eerst) en limoenblad toe en bak deze ook aan.

Voeg het vlees toe, braad het even aan. En voeg de kokosmelk erbij. Laat het 10 minuten stoven.

Voeg een stukje palmsuiker toe indien nodig nog extra water toe. En breng het op smaak met de zoute soja saus en chili saus.

Laat het geheel op middelhoog nog 10-15 minuten stoven en let op dat de saus niet te veel inkookt. De rendang is klaar als het vlees zacht en mals is. Serveer het met jasmijn of pandanrijst.

TIPS EN VARIATIES: -Voeg tamarinde toe voor extra zuurtje. -Gebruik in plaats van kip: rund-, lams, geitenvlees (2-4 uur stoven) -Voor meer smaak: bestrooi het vlees met (versgemalen) peper en wat zout, voordat je het aanbakt. -Gebruik kokoscrème (santen) voor een dikkere structuur. -Gebruik een vuurvaste pan en haat het in de oven een paar uur stoven.


Vergelijkbare recepten