Maleisische pittige vis
Een visgerecht voor spicy lovers!
Ingrediënten
Bereiding
Vermaal de rode peper, sjalotjes, garnalenpasta, limoengras in een keukenmachine fijn
Verhit een pan en bak hierin de mengsel totdat het heerlijk geurt. Breng het op smaak met zout en suiker. Zet apart
Maak de vis en het bananenblad schoon. Besprenkel de bovenzijde van het bananen blad met een beetje olie. Leg de vis hierop
Bestrijk de vis met deze marinade, vouw het bananenblad dicht. Rooster het onder een hete grill, op de BBQ of in een grillpan in 15 min aan beide kanten gaar.
Serveer de vis met wat limoensap en met een salsa van verse peper en sjalotjes (zie ander recept)
TIPS & VARIATIES: -In plaats van grillen in een bananenblad, kan je de vis ook bakken. Bak de vis totdat het krokant en goudbruin wordt. Serveer het met de sambal -Gebruik in plaats van vis: garnalen of tofu!