Gratis verzending vanaf €35,00

Matcha koekjes

Deze heerlijke koekjes zijn gemaakt met matcha groene theepoeder wat de koekjes een mooie lichtgroene kleur geeft. Ze zijn krokant van buiten en beetje taai vanbinnen. Ze zijn makkelijk te maken en zijn klaar om in minder dan 20 minuten. Gebruik voor dit recept wel matcha poeder van goede kwaliteit, anders worden ze niet mooi groen, maar bruin of geel. Serveer de koekjes met een Chinese of Japanse thee.

Aziatisch Hoofdgerecht 6 - 12 personen 00:20

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Meng de bloem, matcha poeder, baking soda en bakpoeder in een kleine kom.

Maak van het deeg balletjes van ongeveer 3 cm (of kleiner) en druk ze zachtjes plat. Plaats de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt want ze zetten nog uit in de oven. Gebruik indien nodig een 2e bakplaat.

Bak de koekjes voor ongeveer 8 minuten of tot de randjes licht goudbruin kleuren. Laat de koekjes goed afkoelen en haal deze van het bakpapier. Serveer de koekjes met een Chinese of Japanse thee.

Tips en Variaties: - Voeg bij stap 2 in stukjes chocolade (grof gehakt of chocolade druppels) of noten (amandelen, hazelnoten) toe. - Maak er met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in.


Vergelijkbare recepten