Mihoen met knoflook en sesamolie
Mihoen zijn een dunne noedels gemaakt van rijstbloem, een bloemsoort die wordt gemaakt van fijngemalen rijst. Mihoen wordt ook wel rijstvermicelli genoemd. Een van de bekendst gerecht met rijstvermicelli is mihoen Singapore. Mihoen is glutenvrij en je het kan het voor verschillende gerechten bereiden. Dit gezond en licht verteerbaar gerecht is veganistisch en kan als ontbijt, lunch, dinch (tussen lunch en diner) of avondmaaltijd worden geserveerd.
Ingrediënten
Bereiding
Laat de rijstvermicelli 3 minuten in heet water weken. Kook ondertussen de broccoli 2 minuten in pan met kokend water en giet het water af. Laat het niet te lang garen.
Snijd ondertussen de paprika en wortel in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en zet apart.
Meng de ingrediënten van de saus samen in een kleine kom.
Verhit plantaardige olie in de pan en bak hierin eerst de ui glazig en bak vervolgens de wortel en paprika mee. Roer even door. Voeg de mihoen en de saus toe, roer het geheel goed door en voeg als laatste de broccoli toe. Schep goed door en zorg dat alles goed vermengt is.
Schep de gebakken mihoen over in een schaal of grote kom. Garneer het met bosui en sesamzaadjes en serveer direct.
Tips en Variaties: Dit gerecht is koud ook erg lekker. Voeg indien gewenst vlees, vis, zeevruchten of tofu bij dit gerecht. Extra ingrediënten kunnen eerst apart gegaard of gebakken worden, voordat je deze als laatst toevoegt bij stap 4.