Pad Thai Banh Pho
Pad Thai Banh Pho is een Vietnamees rijstnoedelgerecht. Bahn Pho zijn platte rijstnoedels die je kunt koken of weken voordat je ze gebruikt om te roerbakken. Door het op smaak te brengen met vissaus, tamarinde en palmsuiker krijgt het gerecht zijn frisse, zoetzure smaak. Je waant je even in Vietnam!
Ingrediënten
Bereiding
Stap 1 Kook de rijstnoedel volgens de verpakking el dente (of week de rijstnoedels in lauw water voor ongeveer 30 minuten). Snij alle ingrediënten voor.
Saus eenvoudig: 1 eetlepel vissaus 1/4 kopje tamarinde 1/4 kopje palmsuiker Maak een eenvoudige Pad Thai saus door de palmsuiker, vissaus en het tamarindesap in een kommetje met elkaar te vermengen en zet deze apart.
Saus uitgebreid Schalen en koppen van de gepelde garnalen. ½ el plantaardig olie 1 el tamarinde pasta 1 el vissaus 1 el lichte sojasaus ½ el cayennepeper Snufje witte peper 2 el palmsuiker ½ kopje water Maak een uitgebreide Pad Thai saus door in een pannetje de garnalenschalen en -koppen aan te fruiten, totdat ze bruin en aromatisch worden. Meng de andere ingrediënten in een kommetje bij elkaar en voeg deze bij de garnalen en laat dit een paar minuten zachtjes sudderen, totdat de saus ietsjes is ingedikt. Schenk de saus door een vergiet in een kom en zeef zo de garnalenkoppen en -schalen eruit (deze worden niet meer gebruikt). Leg de saus apart.
Stap 2 Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Voeg de sjalotten en knoflook toe en roerbak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de garnalen toe en blijf roeren tot de garnaal roze worden. Schep de garnalen uit de wok in een kom en zet opzij.
Stap 3 Voeg de noedels toe en maak de noedels al roerend los van elkaar. Voeg wat water toe en roer nog een paar keer om. Voeg dan de Pad Thai-saus toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
Stap 4 Zet de garnalen terug in de wok, voeg de taugé toe (houd een beetje apart voor garnering) en blijf het geheel goed doorroeren. Duw met de spatel de noedels rondom opzij, zodat je een kuiltje in het midden krijg en breek de eieren in het kuiltje. Bedek daarna de eieren met de noedels. Roer nadat de eieren iets gegaard zijn alles goed door elkaar zodat de eieren door het gerecht vermengd worden.
Stap 5 Schep de noedels uit de pan en serveer het in een bord, garneer het met de fijngehakte pinda's, een partje limoen, beetje taugé, knoflookbieslook en verse chilipepers of gedroogde gemalen chilipepervlokken naar eigen smaak. Pers de limoen uit over de noedels en meng alles goed door voordat je het opeet.