Pajeon
Pajeon is Koreaanse pannenkoek met groente. Hieronder lees je een snelle en uitgebreide variant van het recept.
Ingrediënten
Bereiding
Dipsaus: 2 el lichte sojasaus 1/2 el rijstazijn 1 tl suiker of honing 1 ui 1 teentje knoflook Rode pepertje of gedroogde chilipepertjes (optioneel) 1 tl geroosterde sesamzaadjes (optioneel)
Bereiding Pajeon: Er zijn meerdere manieren om Pajeon te maken: uitgebreide of een snellere manier
Uitgebreide methode voor het maken van Pajeon : Stap 1 Was de knoflookbieslook en/of bosui en snij deze in stukjes van 10 cm. Snij eventueel ook de andere groenten in reepjes of in kleine stukjes.
Stap 2 Maak het beslag door de bloem, (het ei), water, sojabonenpasta, (zout) en suiker door elkaar te mixen.
Stap 3 Bak de bosui in een verhitte koekenpan met beetje plantaardig olie lichtbruin. (Voeg daarna andere groenten erbij en bak deze ook tot ze beetgaar zijn). Verspreid de bosui (en groenten) zodat het gelijk verdeeld is in de koekenpan.
Stap 4 Giet het beslag over de bosui (en groenten) in de pan en laat het uitlopen tot een ronde pannenkoek. Bak een paar minuten totdat het onderoppervlak lichtbruin en krokant is gebakken.
Stap 5 Mix alle ingrediënten van de dipsaus bij elkaar.
Stap 6 Kantel de pannenkoek en bak de andere kant tot het lichtbruin is. Haal de pannenkoek uit de pan en leg deze op een bord en herhaal hetzelfde voor het overgebleven beslag. Serveer de pannenkoek zo heet mogelijk met de dipsaus.
Snelle methode voor het maken van Pajeon: Stap 1 Snij alle groenten in stukjes.
Stap 2 Mix alle ingrediënten (behalve de plantaardige olie) bij elkaar.
Stap 3 Verwarm een pan en doe wat olie in de pan. Giet het beslag erin en laat het uitlopen tot een ronde pannenkoek. Bak een paar minuten totdat het onderoppervlak lichtbruin is, kantel de pannenkoek en bak de andere kant tot het lichtbruin is. Schep de pannenkoek uit de pan en leg deze op een bord (en herhaal hetzelfde voor de overgebleven beslag.
Stap 4 Mix ondertussen alle ingrediënten van de dipsaus bij elkaar. Serveer de pannenkoek zo heet mogelijk met de dipsaus.
TIPS & VARIATIES Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals wortel, paprika, kool of champignons. Voeg voor een luxere variant zeevruchten (inktvis, garnalen, mosselen of verse oesters) bovenop de bosui voordat je het beslag giet. Of mix deze bij de snelle manier bij de andere ingrediënten van het beslag. Snij de pannenkoek in stukjes of in punten zodat je de pannenkoek met anderen kan delen. Besprenkel de pannenkoek met extra sesamzaadjes voordat je deze opdient.