Gratis verzending vanaf €35,00

Peren Lapsang

Léon Keekstra stond op zijn zesde al op een stoel in de keuken van zijn ouders te koken. Altijd aan het experimenteren met smaken en smaakcombinaties, kreeg hij al snel door dat door middel van lekker en goed eten, je mensen kunt verbinden, de basis van zijn gastvrijheid-doelstellingen. Voor een catering waarbij thee in de hoofdrol stond bedacht Léon dit dessert. Het frisse van de peer blijft de zware smaken van de rook, suiker, thee perfect balanceren in de show-stopper tijdens uw diner.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 4 personen 01:00

Ingrediënten

4 stuks nashi peren
250 ml crème fraîche
150 gram pure chocola (85% of hoger)

Bereiding

Léon Keekstra: Na jaren in binnen- en buitenland in hotels te hebben gewerkt is Léon in Rotterdam geland. Via zijn alter-ego, de Stadsbemoeial is hij altijd bezig met het verbeteren en zichtbaarder maken van de gastvrijheid in Rotterdam. Door middel van zijn blog, vlogs, debatten, catering en andere activiteiten in de stad Rotterdam probeert hij op een ludieke wijze aandacht te vragen voor “gastvrij zijn” en het uitdragen daarvan.

Zet een pan met ruim water op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de losse thee en de suiker toe. Draai het vuur laag en laat de thee minimaal 5 minuten trekken tot er een diep donkerbruine thee is ontstaan. Giet het thee mengsel door een zeef breng weer aan de kook.

Schil de peren. Laat het steeltje en het klokhuis zitten. Leg de peren in de pan met thee tot ze net onder water zijn en breng aan de kook. Laat de peren 45 minuten pocheren in het theewater tot ze zacht maar nog steeds stevig aanvoelen.

Haal de peren uit de thee en laat ze afkoelen.

Kook het theewater in tot de dikte van maple syrup (zeer dunne stroop). Smelt ondertussen de chocola au bain-marie.

Snijd het dakje van de peer en verwijder voorzichtig het klokhuis met een theelepeltje of een appelboor. Plaats de holle peer op een bord en vul de peer met de gesmolten chocola en plaats het dakje terug. Zet een paar toefjes crème fraîche op het bord en schep een ruime lepel van de thee-siroop over de peer.

Serveer direct, zodat de chocola mooi zacht blijft. Strooi eventueel een paar blaadjes lapsang souchong over het gerecht voor een extra bite.


Vergelijkbare recepten