Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Singaporese mihoen

Dit smakelijke gerecht staat in een mum van tijd op tafel. De gele kleur van Singaporese mihoen van de kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd.

Aziatisch Hoofdgerecht 4 - 4 personen 00:10

Ingrediënten

grote garnalen
1 ei, geklutst
1 ui (middelgroot), in halve ringen gesneden
1 stukje gember, geraspt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kopje taugé
1 bosui, in stukjes gesneden

Bereiding

Stap 1 Maak de garnalen schoon en meng wat zout door de garnalen en zet deze apart.

Stap 2 Kook in een soeppan water op en kook de vermicelli in 6 minuten al dente. Spoel de vermicelli in een vergiet met koud water af. Zorg dat je alle zetmeel goed uitspoelt en dat de vermicelli goed afkoelt. Voeg een scheutje olie bij, roer het door om het plakken te voorkomen en zet het apart.

Stap 3 Verhit een wok, voeg de olie toe en bak de garnalen totdat ze roze worden. Schep de garnalen uit de wok en leg ze apart.

Stap 4 Breng het geklutste eitje op smaak met een beetje zout en bak deze als een roerei in de wok. Schep de gebakken ei uit de wok en leg deze bij de garnalen apart.

Stap 5 Voeg weer een beetje olie in de wok en fruit hierin de ui, gember en knoflook, totdat deze aromatisch wordt. Vermeng de kurkumapoeder, sojasaus, sesamolie en suiker in een kommetje en voeg deze al roerend in de wok. Hierdoor komen de geuren en smaken goed naar voren.

Stap 6 Voeg daarna de vermicelli toe en roer alles goed door elkaar. Als alles goed is vermengd, voeg je de taugé en de bosui toe.

Stap 7 Tot slot voeg je de ei en de garnalen terug in de wok. Roer alles goed door elkaar en serveer de mihoen warm.

TIPS & VARIATIES Mocht je meer tijd hebben dan kun je de vermicelli in plaats van te koken ook ongeveer 20 minuten weken in lauw water. Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals peen, rode of groene paprika of andere Chinese groenten. Vegetarische versie: vervang de garnalen door meer groenten. Voeg wat reepjes Char Siew (geroosterd varkensvlees) bij. Voeg gedroogde chilivlokken of in ringen gesneden rode chilipepers. Voeg voor extra smaak ½ tot 1 el oestersaus bij.


Vergelijkbare recepten