Thaise kip met cashewnoten
Dit is een heerlijk gerecht met malse kipstukjes in een hartige en lichtzoete saus met knapperige cashewnoten. Het is een Thaise variant op de Chinese versie. Hoewel de verse ingrediënten vrijwel hetzelfde zijn, smaakt het door de samenstelling van de saus en door de toevoeging van vissaus heel anders, maar zeker niet minder smakelijk. Maak deze Thaise versie zelf in een handomdraai. Kin hai aroy na! - Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de kip in blokjes, marineer het met zout en zet apart.
Meng alle ingrediënten van de saus in een kommetje.
Snijd op een schone snijplank de ui en paprika in grove stukken en de bosui in fijne ringen of reepjes. Hak de knoflook fijn en snijd de chilipepers in grove stukken.
Verhit 1 el olie in een wok op middelhoog vuur; wok* hierin de kipblokjes gaar (± 6 min.) en schep de kip uit de wok en zet apart. * Wok het vlees rondom bruin. Bij het wokken van het vlees is af en toe husselen voldoende. Als je te veel roert, kan er vocht vrijkomen.
Maak de wok schoon en verhit 1 el olie, bak eerst de ui en knoflook even aan. Voeg daarna de cashewnoten en eventueel chilipepers toe. Bak totdat de cashewnoten lichtbruin worden.
Voeg de paprika toe en wok deze 1 minuut mee. Voeg de gegaarde kip toe en schep goed door.
Voeg de saus toe en wok nog 2-3 minuten, let op dat de saus niet te veel inkookt en aanbrandt. Schep de kip uit de wok in een schaal of kom. Garneer het met bosui en serveer direct. Dit gerecht is erg lekker met Thaise jasmijnrijst. Kin hai aroy na! - Eet smakelijk!