Thaise Massaman Gai
Massaman is een milde curry met invloeden uit India, Perzië en Maleisië. Gai betekent kip, wat meestal voor de Thaise Massaman wordt gebruikt. Het is een romige curry met een curry pasta van o.a. kaneel, kruidnagel, steranijs, komijn, nootmuskaat en foelie. De Thaise variant bevat ook o.a. citroengras, laos, koriander en chilipepers. Elke kok maakt het weer net iets anders, maar dit authentiek Thais recept is speciaal aangeboden door Thai select - Thai Cuisine en DITP - Thai Trade Center The Hague.
Ingrediënten
Bereiding
Maak de kip schoon en snijd het in grove stukken.
Sudder de santen/coconut cream op middelmatig vuur totdat de olie bovendrijft. Voeg de curry pasta toe en bak tot de pasta donker wordt en geurig gaat ruiken.
Verdeel de kokosmelk in twee delen. Giet de ene helft in de pan en sudder totdat het mengsel droog begint te worden. Voeg de kip en de rest van de kokosmelk toe.
Voeg de bouillon toe en sudder tot het kookt.
Voeg de pinda’s en aardappelen toe en sudder tot de kip zacht is.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, breng op smaak met vissaus, palmsuiker en tamarinde sap.
Voeg de ui toe en kook totdat de saus begint in te dikken. Serveer in een kom. Garneer het naar wens en serveer het met Thaise jasmijnrijst. Kin hai aroy na! - Eet smakelijk!