Gratis verzending vanaf €35,00

Thaise Tod Nam Pla Viskoekjes

Thaise viskoekjes zijn heerlijk en makkelijk om zelf te maken. Lekker als snack, voor- of bijgerecht, maar ook heerlijk als hoofdgerecht met een kommetje geurige Jasmijnrijst. Traditionele viskoekjes zijn rond en klein (ongeveer 6 cm in diameter en 2 cm dik), maar je kunt ze ook in culinaire “quenelles” vormen maken, waarmee je de viskoekjes mooi en feestelijk kunt presenteren. In origine is een quenelle is een ovaal balletje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De naam is verwant aan de Europese Knödel.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 4 personen 20:00

Ingrediënten

1 pakje vispasta, ontdooid
4 blaadjes kaffir limoenblaadjes, fijngesneden
1 tl chilipoeder
2 stengels bosuitjes, in ringen gesneden
1 stukje laos, geraspt
3 teentjes knoflook, fijngesneden
plantaardige olie

Bereiding

Voeg alle ingrediënten (behalve de olie en chilisaus) samen met de vispasta in een kom. Meng alles met een lepel goed door. Neem een groot bord en smeer deze in met een dun laagje olie.

Traditionele methode: Smeer je beide handpalmen in met een beetje olie. Neem een kleine hoeveelheid van de pasta in je hand (ongeveer 1 eetlepel) en duw het met je handen in een vorm van een koekje en leg deze op het bord. Herhaal dit met de rest van de vispasta.

Culinaire methode (zie foto voorzijde): Neem 2 identieke eetlepels. Schep met een van de lepels een portie vispasta. Schep met de andere lepel in je andere hand de portie vispasta over (door met de brede kant van de lepel in de holte te scheppen van de andere lepel). Herhaal dit nogmaals zodat je van de vispasta een bolle ovaaltjes vormt. Leg de quenelle van vispasta voorzichtig op het bord. Herhaal dit met de rest van de vispasta.

Verhit een laagje olie van 1 cm in een koekenpan. Als de olie heet genoeg is, laat je de viskoekjes voorzicht in de olie glijden. Bak ze op middelhoog vuur aan alle kanten goudbruin. Gebruik een schuimspaan om ze om te draaien. Haal de goudbruin gebakken viskoekjes uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Serveer de viskoekjes met de Thaise sweet chilisaus.


Vergelijkbare recepten