Gratis verzending vanaf €35,00

Thaise Tom Yum Goong

Tom Yum is de meest populaire soep, wellicht wel het meest populaire gerecht van de Thaise keuken. Er bestaan verschillende variaties op Tom Yum soep in Thailand. Toch wordt dit klassieke recept en de meest populaire versie, ook wel Tom Yum Goong of Tom Yum Kung genoemd.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 0 personen 00:10

Ingrediënten

12 stuks garnalen
4 kaffir limoenblaadjes
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje laos, geraspt
2 korianderwortels (optioneel)
2 verse rawit chilipeper, in ringen gesneden
1 limoen

Bereiding

Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook. Hak de onderste gedeeltes van de citroengras fijn. Voeg deze samen met de overgebleven stengels citroengras, limoenbladeren en korianderwortels toe. Breng aan de kook.

Snij de champignons in plakjes of doormidden. Zet het vuur lager zodra de soep kook. Voeg de knoflook, laos, chilipeper, champignons en vissaus toe. Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes koken.

Voeg de garnalen toe en laat deze zachtjes meekoken tot ze roze zijn (ongeveer 3 minuten).

Zet het vuur uit en proef de soep en breng het op smaak met de chilipasta. Zoek naar een evenwicht van zout, zuur en pittig. Als de soep niet zout of smaakvol genoeg is, voeg dan 1 eetlepel of meer vissaus toe. Indien te zuur, voeg een beetje suiker toe. Als de soep te pittig is (Tom Yum hoort beetje pittig te zijn!), voeg dan een beetje kokosmelk toe. Als de soep te zout is, voeg dan nog een scheutje limoensap toe.

Schep de soep in kommen en strooi indien gewenst paar blaadjes koriander en extra chilipepers over. Smakelijk eten!!!

Gebruik garnalen met kop en schil. Snij de koppen af en bak deze in de pan, voordat je de kippenbouillon toevoegd. Gebruik voor extra pittigheid 1 verse chilipeper, in ringen gesneden. Wil je een romige soep proberen, voeg dan op het einde een scheutje kokos-melk toe aan de soep.


Vergelijkbare recepten