Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Vegetarische roerbakschotel met macadamianoten

Chinezen hebben een voorliefde voor symboliek en homoniemen (woorden met meer betekenissen, zoals de "bank" voor geldzaken en een "bank" om op te zitten). Zo zijn er gerechten die als bepaalde woorden klinken en verwijzijn naar welvaart en goede wensen. Groenten "Cai" klinkt als "geld" in het Chinees en verwijst naar welvaart en rijkdom. Boeddhisten eten op de 1e en 15e dag van het nieuwe jaar (en ook van iedere nieuwe maand van de Chinese kalender) vegetarisch om Boeddha te eren en om goed te handelen. Maar dit gerecht is zo lekker, dit zou je wel iedere dag willen eten!

Aziatisch Hoofdgerecht 1 - 2 personen 00:30

Ingrediënten

1-2 teentjes knoflook
75 gr witte beukenzwammen (Sjimeji)
100 gr oesterzwammen of cantharellen
3 groene asperges in 5 cm gesneden
100 gr sugarsnaps
1 peen, schuine plakjes gesneden
1 snufje zout en peper
1 bosui, in ringen gesneden
1 handje Macadamianoten
gember, fijngehakt

Bereiding

Was de paddenstoelen. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote paddenstoelen.

Maak alle groenten schoon. Schil en snijd de asperges in stukken. Schil en snijd de winterpeen in dunne schuine plakjes. Was de babymaïs schoon en halveer deze. Was en versnipper de lente-ui in kleine stukjes.

Plet de knoflook fijn met je mes, verwijder het schilletje en hak de knoflook fijn.

Vul een pan met water, breng het aan de kook en blancheer de paddenstoelen, asperges, winterpeen en de babymaïs. Giet de groenten en paddenstoelen uit, zodra deze beetgaar zijn. Laat alles uitlekken in een vergiet.

Zet een wok op hoog vuur. Doe dan een scheut olie erin en fruit de knoflook aan. Roerbak vervolgens de groenten en paddenstoelen. Wacht totdat het vocht een beetje in de groenten en paddenstoelen is getrokken. Breng het op smaak door sesamolie, smaakversterker, peper en zout toe te voegen. Roer goed door elkaar. Voeg eventueel rijstwijn toe om het geheel af te blussen.

Voeg het met koud water verdunde maiszetmeel toe in de pan en roer nogmaals goed door. Serveer het gerecht in een schotel en versier het met lente-ui en macadamianoten.


Vergelijkbare recepten