Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Yaki Udon 焼きうどん

Een makkelijk en heerlijk recept, die je in een handomdraai kan maken met ingrediënten uit je eigen keuken. Udon zijn dikke witte noedels gemaakt met tarwebloem en water. Deze noedels zijn erg veelzijdig en je kunt het op oneindig verschillende manieren gebruiken.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 2 personen 00:15

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 paprika
Handje taugé
1 bosui
1 theelepel dashi bouillon (optioneel)
zout
suiker

Bereiding

Stap 1 Week de gedroogde champignons in heet water voor ongeveer 6 minuten. Snij ondertussen de ui in halve ringen, de bosui in kleine schuine ringetjes en de groenten in reepjes. Hak de knoflook fijn of snijd het in dunne plakjes. Snij de geweekte shiitake ook in dunne plakjes.

Stap 2 Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui toe en bak tot deze glazig en zacht wordt. Voeg de knoflook toe, fruit deze lichtjes aan en voeg daarna de andere groenten toe en roerbak deze totdat ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de shiitake paddenstoelen erbij.

Stap 3 Voeg de udon noedels toe, schep alles goed door zodat het met alle ingrediënten wordt vermengd.

Stap 4 Voeg als de noedels wat zachter zijn de sojasaus, snufje zout, suiker en versgemalen zwarte peper naar eigen smaak toe (eventueel mirin en dashi bouillon) en roer de noedels goed door. Proef of het goed op smaak is, voeg desgewenst nog extra smaakmakers bij.

Stap 5 Voeg als laatst de taugé erbij, serveer deze met de bosuitjes toe en de Yaki Udon is klaar om gegeten te worden.

TIPS & VARIATIES Je kunt alle groenten gebruiken, zoals kool, babymais, bamboe en ook witte/kastanjechampignons. Denk ook aan gebakken tofu reepjes. Voor niet-veganistische of vegetarische versie, gebruik bijvoorbeeld: ei, kip, varkensvlees, rundvlees, garnalen, schelpdieren, gebakken vispasta (viskoek) enz. Je kunt ook bonito-flakes, Japanse mayonaise, sesamzaadjes, gehakte pinda’s en/of gedroogde zeewier als toppings toevoegen voor nog meer smaak. Dit gerecht kun je ook met andere Japanse (Chukamen) of andere Aziatische noedels maken Probeer eens voor variatie andere sauzen en combinaties van sauzen, bijvoorbeeld: oestersaus, donkere sojasaus, chili bean saus, chilisaus, chili olie en sesamolie.


Vergelijkbare recepten