Beef met glasnoedels
Standaard op de tafel tijdens Chinees Nieuwjaar zijn ‘longevity noodles' oftewel langleven noedels. Noedels staan symbool voor een lang leven en daarom ook vaak op verjaardagen worden gegeten. Traditioneel wordt dit bereid als een zeer lange, dunne enkele streng. Maar je kan hiervoor ook andere lange tarwe- of glasnoedels gebruiken. De noedels worden vaak simpel bereid met groenten en paddenstoelen. Dit Lee Kum Kee recept met vlees maken de noedels extra feestelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Kook de noedels volgens verpakking totdat ze (niet te) zacht zijn en giet af.
Marineer het gesneden rundvlees met ½ el oestersaus voor 10 minuten.
Doe alle sauzen in een pan en verhit deze op een matig heet vuur tot een mooie saus. Roer goed door. Voeg de noedels toe en kook tot de saus is opgenomen; zet opzij.
Maak de pan schoon, verhit plantaardige olie in de pan en bak de knoflook kort op hoog vuur. Voeg het vlees, de wortelen, spinazie en champignons toe en roerbak tot het gerecht gaar is. Voeg de noedels en de chili olie (optioneel) toe. Meng alles goed door elkaar en serveer.
Tips & Variaties: Laat voor een veganistische optie het rundvlees en de Lee Kum Kee Premium oestersaus weg en vervang deze door meer groenten, tofu en/of paddenstoelen. en Lee Kum Kee vegetarische roerbaksaus met paddenstoelen. Voor een extra pittige versie: voeg extra Lee Kum Kee Chiu Chow chili-olie aan de noedels toe.