Gratis verzending vanaf €35,00

Maissoep 玉米湯

Deze makkelijke en smakelijke maissoep is in een handomdraai klaar te maken. Lekker als voorgerecht of voor de hartige trek tussendoor. Met wat extra ingrediënten kun je er ook een goedvullende maaltijdsoep van maken.

Aziatisch Hoofdgerecht 4 - 6 personen 00:05

Ingrediënten

400ml water
1 kleine wortel (geschild en brunoise gesneden of andere groenten en/of vlees/vis (optioneel))
snufje witte peper
zout
1 ei, geklutst
bosui, in dunne ringen

Bereiding

Stap 1 Breng de cream style corn en wortelblokjes met 400 ml water aan de kook.

Stap 2 Voeg naar eigen keuze de andere ingrediënten toe (andere groenten en/of vlees/vis) en kook deze 2 minuten mee.

Stap 3 Breng op smaak met het bouillonblokje, zout en witte peper.

Stap 4 Voeg een papje van maïzena en water toe aan de bijna kokende soep en blijf koken tot de gewenste dikte is bereikt.

Stap 5 Voeg het geklutste ei in een dun straaltje toe (door het ei uit de kom langs een lepel of vork te schenken), roer heel rustig door zodat het ei niet te veel vlokt.

Stap 6 Maak af met een scheutje sesamolie en wat bosui. Geniet van deze heerlijke maissoep!

TIPS & VARIATIES Gebruik stukjes kip, garnalen, krab, surimi of Sint-Jacobsschelpen voor een gevulde en luxere soep. Voeg kip en/of krab (of surimi), erwten, in stukjes gesneden tofu, shiitake en eventueel char siu bij, dan wordt de maissoep een authentieke kleurrijke Chinese regenboogsoep! Voor de liefhebbers: verse koriander als garnituur!


Vergelijkbare recepten