Gratis verzending vanaf €35,00
Toggle Nav

Ramen (Japanse noedelsoep)

Ramen is momenteel erg populair in Nederland. In Japan, waar Ramen vandaan komt (met oorsprong uit China: Lamian=getrokken noedel) heeft ieder provincie, stad en dorp een eigen variant. Ramen is de naam van een gezonde en lekkere noedelsoep met verschillende ingrediënten, zoals diverse groenten, vlees, vis en/of seafood.

Aziatisch Hoofdgerecht 2 - 4 personen 01:05

Bereiding

Stap 1 Maak de bouillon door het vlees eerst in te zouten, vervolgens alle ingrediënten te koken in het water.

Stap 2 Blancheer (indien nodig) verschillende groenten en andere toppings of kook deze kort mee met de bouillon. Zet de ingrediënten apart. Bereid ook andere ingrediënten voor (snij het gegrilde, gekookte of gestoofde vlees in plakjes) en maak zachtgekookte eitjes (zie tip hieronder)

Stap 3 Kook de ramen noedels volgens instructies op de verpakking (2-3 minuutjes) in een ruime pan met kokend water zonder zout. Let op dat je de noedel niet te zacht kookt. Laat de noedel in een vergiet of zeef uit lekken.

Stap 4 Verdeel de noedels over grote kommen en schenk de hete bouillon erover. Maak daarna de ramen af door de verschillende ingrediënten (groenten, vlees/vis/seafood en gehalveerde of gepocheerde ei) mooi over de noedels heen te leggen.

Stap 5 Maak het gerecht af door lente-ui of Chinese bieslook en/of in reepjes geknipte nori over het gerecht te strooien. Serveer de ramen zo heet mogelijk (liefst gloeiend heet).

TIPS & VARIATIES De basis is altijd: noedels, soep (bouillon), groenten en eventueel vlees/vis/seafood. Voor een mooie heldere bouillon kun je deze eerst zeven, af laten koelen en de bovenste (vettige) laag weghalen. Voor perfecte halfgekookte eieren: laat het water in een pan eerst koken, leg de eieren in het kokend water en kook de eieren voor niet meer dan 5 minuten. Haal de eieren eruit en leg deze in ijswater. Dit voorkomt dat de dooiers doorgaren en maakt de eieren makkelijk te pellen. Voor een spicy ramen: kook 2 tl chili bean saus bij de bouillon als deze bijna klaar is. Probeer verschillende seafood ingrediënten uit (uit het vriesvak van de supermarkt), zoals visballen, tofuballen, krabcakes en viscakes. Marineer het vlees (bijvoorbeeld kip of varkensvlees) met zout of andere smaakmakers (zoals knoflook en lichte sojasaus, sake, mirin en suiker) en gril het vlees in een grillpan gaar. Laat het vlees 6 minuten staan en snijd ze dan in dunne plakken.


Vergelijkbare recepten